Foto: Ana Marković/Nova.rs

Zvuci trube iz Guče večeras odzvanjaju Budvom. Ispred zidina Starog grada u jednom od najpopularnijih gradova na crnogorskoj obali čuje se melodija srpskih pesama, a kolo prati poznate note.

Turisti iz Srbije prijatno su iznenađeni koncertom koji su zatekli kada su danas popodne krenuli u šetnju Starim gradom, a stranci pokušavaju da „ubodu“ korake kola koje se „oplelo“ u blizini plaže.

„Nisam verovala da ću na moru igrati uz trube. Ovo je fenomenalno, sad ne moramo u Guču“ uz osmeh kaže Jovana (40), iz Kraljeva, koja je sa porodicom na odmoru.

Foto: Ana Marković/Nova.rs

Gosti iz Rusije, Poljske, Ukrajine, Francuske zabavljaju se i prate brzi ritam trube.

„Ne znamo kakva je ovo muzika. Ovako nešto nismo čuli u Crnoj Gori. Melodije su brze, a opet nekako tužne. Sviđa nam se“ kaže Mark, koji je sa devojkom na proputovanju Crnom Gorom.

Foto: Ana Marković/Nova.rs

Podsetimo, u avgustu 2019. godine, lokalne vlasti u Budvi pokušale su da organizuju manifestaciju „Guča u Budvi“, ali je u poslednjem trenutku otkazana jer se propagiranje ove vrste muzike na crnogorskoj obali izgleda nije dopalo pojedinim akterima tadašnje državne vlasti.

BONUS VIDEO Trubači u Budvi

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar