Tomislav Tomašević Foto:N1

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević večeras je učestvovao u čišćenju Savske ulice u Zagrebu nakon razornog nevremena, a u izjavi medijima rekao je da situacija nije lagana i da je ovo bilo nezapamćeno.

Tomašević je obišao Zagreb nakon jake oluje. Kako javlja Radio Sljeme, gradonačelnik je čistio Savsku ulicu od granja koje je ostalo na putu nakon nevremena.

„Ja sam rođen u ovom gradu, nikad nisam nešto slično video, da u trideset minuta nastane ovakva šteta, da toliko stabla, toliko krovova pokupi sa zgrada, zaista se očigledno klima menja i očigledno je da nažalost ovakve ekstremne klimatske uslove možemo da očekujemo i u budućnosti i moramo se na to prilagoditi“, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević za RTL Direkt, prenosi Index.hr.

„Svi su na terenu, uspostavili smo gradski štab tako da koordinišemo rad Hitnih službi, od Hitne pomoći do vatrogasaca, ZET-a, zagrebačkog Holdinga. Jako puno je intervencija, moram reći da gradska preduzeća rade punom parom.“

On se zahvalio radnicima koji rade i drugu smenu.

„Radnici Vodovoda i kanalizacije čiste odvode zbog nagomilanog granja, a potencijalno dolazi i nova oluja. Radnici Zrinjevca koji seku stabla koja su i dalje preprečena na nekim ulicama, dobar deo ulica je raščišćen u dosta kratkom roku. Isto tako imamo zagrebačke ceste koje su na terenu, ZET popravlja javni prevoz kako bi ujutro većina tramvajskih linija bile u funkciji“, dodao je on.

„Kao što znate imamo dva poginula građana u Zagrebu i želim da izrazim saučešće porodicama poginulih i imamo jednog preminulog građana u Brodsko-posavskoj županiji. Imamo i dalje isti broj povređenih u različitim gradskim bolnicama i ja im želim brzi i što bolji oporavak“, zaključio je on .

***

BONUS VIDEO – Posledice snažnog nevremena u Zagrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar