Specijalni agent Uprave za borbu protiv droge (DEA) ubijen je u ponedeljak kada je jedan putnik otvorio vatru dok su policajci vršili rutinsku inspekciju zbog ilegalnog krijumčarenja u vozu u Arizoni, saopštile su vlasti.

„Ovo što se dogodilo je užasno i svi tek treba da se pomirimo sa strašnim gubitkom“, rekao je šef policije Kris Magnus i dodao:

„Ali, želim da istaknem zaista herojske postupke policajaca na licu mesta. Oni su bukvalno potrčali prema opasnosti, u vagon gde se je napadač aktivno pucao“.

Magnus je govorio ispred bolnice gde su smešteni ranjeni agent i oficir policije. Kako je naveo, agent DEA je u kritičnom stanju, dok je policajac stabilno. Njihova imena zasad neće biti objavljena.

Foto:Rebecca Sasnett/Arizona Daily Star via AP

Pucnjava se dogodila nešto posle 8 sati ujutru u vozu zaustavljenom na stanici u centru grada. Regionalna radna grupa agenata DEA ukrcala se u jedan od automobila, kako bi izvršila tipičnu proveru ilegalnog novca, oružja i droge. To je uobičajena pojava u svim tranzitnim čvorištima, rekao je Magnus.

Policajci su bili usred hapšenja čoveka na gornjem spratu vagona, kada je drugi čovek izvukao pištolj i počeo da puca. Razmenio je nekoliko metaka sa policijom, a zatim se zabarikadirao u kupatilu na donjem nivou.

Foto:Mamta Popat/Arizona Daily Star via AP

Kasnije je unutra pronađen mrtav.

Magnus je pohvalio policajce što su povređenog agenta DEA izveli iz voza i odvezli ga u bolnicu u zadnjem delu patrolnog automobila. Hospitalizovani policajac bio je na peronu kada je čuo pucnjavu. Na njega je pucano kada je utrčao u automobil da mu pomogne.

„Mislim da je neverovatno da ovde nije bilo drugih povređenih, iako smo potpuno tužni zbog gubitka policajca“, istakao je Magnus.

 

BONUS VIDEO Pucnjava u ruskom univerzitetu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar