Foto:EPA-EFE/KEVIN DIETSCH

Vodeći američki imunolog i glavni medicinski savetnik Bele kuće Entoni Fauči izjavio je danas da bi SAD trebalo da razmotre mogućnost obavezne vakcinacije kada su u pitanju domaći letovi.

Fauči veruje da bi takva obaveza možda mogla da poveća vakcinacionu stopu u zemlji i da pruži mnogo jaču zaštitu na letovima, gde za sada važi savezno pravilo da stariji od dve godine moraju da nose maske.

„Kada načinite vakcinaciju obaveznom, to je još jedan podstrek da se što više ljudi vakciniše. Ako želite to da uradite na domaćim letovima, mislim da o tome treba ozbiljno razmisliti“, rekao je Fauči za MSNBC, preneo je AP.

POGLEDAJTE JOŠ:

Bajdenova administracija već o tome razmišlja uveliko, a dvojica neimenovanih američkih zvaničnika su rekla da naučnici tek treba da pošalju zvaničnu preporuku predsedniku za takav zahtev.

SAD zasad traže od većine stranih državljana koji dolaze u zemlju da budu potpuno vakcinisani. Američki državljani i osobe sa stalnim boravkom u SAD treba samo da pokažu negativan test koji je urađen dan pre leta.

Pravila za letove unutar SAD ne zahtevaju od putnika da pokažu negativan test, dok samo država Havaji zahteva od putnika da budu vakcinisani ili da su negativni na testu, kako bi izbegli obavezan karantin.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar