Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Evropska komisija usvojila je odluku kojom se priznaju kovid sertifikati izdati u Srbiji. Naše kovid potvrde sada postaj ekvivalent digitalnom kovid sertifikatu Evropske unije.

POGLEDAJTE JOŠ:

Komisija je saopštila da će odluka stupiti na snagu već sutra – 16. novembra. Srbija će stoga biti povezana sa sistemom EU.

”Komisija je izvršila tehnička ispitivanja koja su pokazala da su sertifikati o vakcinaciji, testiranju i oporavku protiv kovida  koje izdaje Republika Srbija u skladu sa sistemom „Digitalni zeleni sertifikat“ i da je omogućena verifikacija autentičnosti, validnosti i integriteta sertifikata. Komisija je potvrdila da sertifikati o vakcinaciji, testiranju i oporavku protiv kovida koje izdaje Republika Srbija u skladu sa sistemom „Digitalni zeleni sertifikat” sadrže potrebne podatke”, navodi se u odluci EK.

Oliver Varhelji Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

”Kao što smo stali uz naše partnere u borbi protiv pandemije, nastavljamo da radimo zajedno na bezbednom otvaranju granica”, poručio je Oliver Varhelji, komesar za proširenje EU.

Odluka o priznavanju kovid sertifikata od strane EU do sada je usvojena za 49 zemalja, a 22 zemlje na tom spisku nisu članice Unije. Pored Srbije, EU je priznala sertifikate Severne Makedonije i Albanije.

BONUS VIDEO Razbijamo zablude o vakcinaciji – Jovana Šesterikov: Saznala sam da sam trudna 10 dana pošto sam se vakcinisala

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar