Foto: Shutterstock

"Estonija je spremna da brani svaki pedalj teritorije NATO-a. Potpuno smo solidarni sa našim bliskim saveznikom Poljskom", navelo je ministarstvo spoljnih poslova ove zemlje nakon što su dve osobe poginule kada su ruski projektili pali u Poljsku.

O ovome se oglasio i Artis Pabriks.

„Moje saučešće našoj poljskoj braći po oružju. Zločinački ruski režim ispalio je rakete koje ciljaju ne samo na ukrajinske civile, već su i pale na teritoriju NATO-a u Poljskoj. Letonija je u potpunosti uz poljske prijatelje i osuđuje ovaj zločin“, naveo je na Tviteru ministar odbrane Letonije.

Podsetimo, visoki američki obaveštajni zvaničnik izjavio je večeras da su ruski projektili pali u Poljsku, članicu NATO-a, i da su tom prilikom dve osobe poginule.

Poljski mediji javili su da su dve osobe poginule u utorak popodne nakon što je projektil pogodio oblast gde se sušilo žito u Pševodovu, poljskom selu blizu granice sa Ukrajinom.

Rusija je u utorak gađala ukrajinske energetske objekte svojom najvećim brojem raketa do sada, gađajući ciljeve od istoka prema zapadu i uzrokujući rasprostranjene nestanke struje.

Pogođena je i susedna Moldavija u kojoj je danas nestalo struje kada je pogođen ključni dalekovod.

***

BONUS VIDEO: Brutalno granatiranje na jugu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar