Foto:EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan održao je govor u regiji Konija gde se osvrnuo na pokretanje operacija protiv Radničke partije Kurdistana (PKK) i kurdske milicije IPG na severu Sirije i Iraka.

Na početku govora, turski predsednik je izrazio saučesće porodicama vojnika koji su ubijeni na severu Iraka u zoni turske operacije, a nakon toga je naglasio i važnost turskih vojnih aktivnosti, preneli su turski mediji.

„Ovim operacijama, korak po korak, odlučni smo da učinimo svaki centimetar naše zemlje sigurnim, počevši odmah iza granica“, rekao je Erdogan.

Pored operacije u Siriji i Iraku, Erdogan je govorio i o energetskoj situaciji u Evropi, ali i u Turskoj.

Foto:EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia;AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

On je istakao da dok se evropske zemlje pitaju kako će preživeti zimu zbog energetske krize, Turska ulazi u zimu s olakšanjem.

Turska je 20. novembra pokrenula vazdušne napade na položaje pripadnika IPG i PKK na severu Sirije, a nakon terorističkog napada u centru Istanbula.

POGLEDAJTE JOŠ:

Osim vazdušne operacije, predsednik Turske je najavio i kopnenu operaciju u doglednom periodu.

„Naše operacije s avionima i dronovima su samo početak. Naša odlučnost da osiguramo čitavu našu južnu granicu sa adekvatnom sigurnom zonom je jača nego ikada pre. Dok nastavljamo sa vazdušnim napadima, obračunaćemo se sa teroristima i na terenu u najpogodnije vreme za nas“, poručio je Erdogan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar