Jelena Borovinić Bojović Foto:Vlada Crne Gore/GOV.ME/S.Matić

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori, kao i u većini zemalja, ozbiljna i teška i da nadležne državne institucije čine sve kako bi se što efikasnije izborili protiv pandemije izazvane virusom Kovid-19, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, prenosi RTCG.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bugarska je proteklih meseci pružila značajnu pomoć Crnoj Gori i realizovala niz aktivnosti u raznim oblastima, a naročito u borbi protiv panedemije izazavane virusom Kvid-19“, saopštila je na sastanku sa ministarkom zdravlja dr Jelenom Borovinić Bojović ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Maglena Plugčijeva.

Kao je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, ona je istakla da je posebno ponosna na inicijativu bugarske ambasade, koja je kroz grantove podržala nabavku medicinske opreme za specijalnu bolnicu Brezovik i Opštu bolnicu Bijelo Polje.

„Ambasadorka Plugčijeva je uputila reči podrške i zahvalnosti svim zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori i celokupnom zdravstvenom sistemu na ogromnim naporima i požrtvovanju tokom pandemije izazavane korona virusom“, navodi se u saopštenju.

Ministarka Borovinić Bojović se zahvalila na dosadašnjoj pomoći i podršci Bugarske, posebno u ovom za celi svet izazovnom vremenu, kada se borimo sa teškom epidemijom i istakla da je intenziviranje i produbljivanje saradnje između dve zemlje od obostranog interesa.

„Ministarka je upoznala bugarsku ambasadorku sa aktivnostima koje Ministarstvo zdravlja sprovodi u borbi protiv KOVID-19, nabavci vakcina, procesu vakcinacije, kao i planovima za naredni period. Dr Borovinić Bojović je istakla da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori, kao i u većini zemalja, ozbiljna i teška i da nadležne državne institucije čine sve kako bi se što efikasnije izborili protiv pandemije izazvane virusom Kovid-19“, navodi se u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar