Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Najmanje tri osobe su preminule, dok su dve u kritičnom stanju, a više njih povređeno kada je, za sada nepoznati napadač, nasrnuo na ljude koji su večeras bili u parku u gradiću Reding u Velikoj Britaniji. Tri osobe su stradale na licu mesta, dok su dve prevezene na reanimaciju u obližnju bolnicu Rojal Berkšir, piše britanski Telegraf. Britanski list javlja da je policija uhapsila jednu osobu osumnjičenu za napad u kojem su korišćeni noževi u parku u tom gradu.

Prema informacijama Telegrafa uhapšeni je državljanin Libije.

„Svesni smo prijava u vezi sa incidentom u Forburi Gardens, u Ridingu. Policajci su na licu mesta i istražuju incident“,  saopštili su iz policije regije Tams Valej.

Ranjene osobe su ležale na travi u parku gde se napad dogodio, dok su im lekari pružali prvu pomoć. Na lice mesta upućene su i helikopterske ekipe.

„Što se tiče prijava iz centra grada Ridinga – molim vas držite se podalje odatle dok se policija bavi ozbiljnim incidentom“, napisao je odbornik Džejson Brok na Tviteru.

 

Forburi Gardens je mesto na kojem se proteklih vikenda održavaju protesti „Crni životi su važni“, iako nema nagoveštaja da je incident povezan sa bilo kakvim protestima.

Za sada nije poznato kako je došlo do krvoprolića. Jezivi snimci ranjenih ljudi koji leže na travi, kruže društvenim mrežama.

Na terenu je veliki broj pripadnika policije i hitne pomoći.

Povodom stravičnih dešavanja, na Tviteru se oglasio i premijer Velike Britanije Boris Džonson.

„U mislima sam uz one koji su pogođeni ovim strašnim incidentom i hvala hitnim službama na brzoj reakciji na licu mesta“, napisao je Džonson.

Samo nekoliko sati pre incidenta na ovom mestu su održani protesti protiv rasizma i policijske brutalnosti. Iz organizacije „Crni životi su važni“ („Black Lives Matter“) rekli su da ovo nije imalo „nikakve veze sa protestom“, da su svi iz pokreta dobro i poželeli su ranjenima da se brzo oporave.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare