Sinofarm Foto:EPA-EFE/WU HONG;

Ujedinjeni Arapski Emirati saopštili su da će osobama koje su dobile kinesku Sinofarm vakcinu početi da nude dodatnu dozu šest meseci od njenog primanja.

Ovo kratko saopštenje usledilo je pošto su neki ljudi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima primili i treću dozu vakcine zabrinuti zbog niskog odgovora antitela posle primljene dve doze.

Kina je u inostranstvu podelila stotine miliona doza vakcina proizvedenih u zemlji i oslanja se na njih za imunizaciju sopstvenog stanovništva. Državna kompanija nije prijavila detaljne rezultate testova u kasnijoj fazi da ih naučnici nezavisno analiziraju.

Svetska zdravstvena organizacije nedavno je odobrila kinesku vakcinu za hitnu upotrebu, čime se otvara put da milioni doza ovog preparata stignu do zemalja kojima su vakcine potrebne preko UN programa za distribuciju vakcina protiv koronavirusa.

Ujedinjeni Arapski Emirati se hvale da sprovode jednu od najbržih antikovid vakcinacija po glavi stanovnika. Zemlja se u velikoj meri oslanjala na vakcine Sinofarma.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar