Kraljica Elizabeta Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Britanska kraljica Elizabeta II će propustiti današnju službu povodom Dana sećanja u Senotafu nakon što se ukočila u leđima, saopštila je Bakingemska palata, prenosi Skaj njuz.

PROČITAJTE JOŠ:

To je trebalo da bude njeno prvo pojavljivanje u javnosti nakon što su joj lekari savetovali da se odmori, nakon što je imala lekarske preglede u bolnici.

U saopštenju Bakingemske palate se navodi: „Kraljica je pošto se ukočila u leđima, jutros sa velikim žaljenjem odlučila da neće moći da prisustvuje današnjoj nedeljnoj službi sećanja u Senotafu. Njeno Veličanstvo je razočarano što će propustiti službu“.

Ističe se da to što se kraljica ukočila u leđima nema veze sa nedavnim medicinskim savetima da se odmori. Veruje se da je u pitanju nedavna povreda i bilo je zabrinutosti zbog toga kako bi na nju uticalo putovanje automobilom i stajanje.

Kraljevski izvor je otkrio: „Očigledno je neverovatno nesrećno vreme i niko ne žali više zbog kraljičinog odsustva do nje same“.

Izvor je otkrio da je kraljica „duboko razočarana što je propustila anražman koji smatra jednim od najznačajnijih u godini“.

Podrazumeva se da se nada da će nastaviti sa svojim rasporedom lakih službenih dužnosti sledeće nedelje kako je planirano. Venac će u kraljičino ime u Senotafu u Londonu položiti princ Čarls.

Na službi će mu se prodružiti vojvotkinja od Kornovala i vojvoda i vojvotkinja od Kembridža.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar