Trotinet Foto:Shutterstock

Na društvenim mrežama se pojavio dramatičan snimak na kojem se vidi trenutak kada je električni trotinet eksplodirao dok se punio - a vlasnik je imao sreće što je danas živ.

Požar u kuhinji jedan je od 60 sličnih požara u Londonu u prošloj godini.

Obezbeđenje Del Vilijams (37) punio je svoj električni trotinet koji je kupio dve nedelje ranije nakon što je video oglas na onlajn pijaci.

Rekao je: „Prevario sam smrt. Nemojte imati električe trotinete u kući. Napunite ih napolju“.

Londonska vatrogasna brigada (LFB) objavila je snimak na kojem se vidi trenutak kada se električni trotinet zapalio dok je bio uključen u kuću u Brentu, na severozapadu Londona, u subotu. Potrebno je samo nekoliko sekundi da se prostorija napuni plamenom i dimom.

Ni on ni ostali stanari koji žive u imanju nisu bili u blizini kuhinje kada je izbio požar.

Vilijams je rekao: „Samo želim da zahvalim Gospodu što smo uspeli da izađemo odatle u jednom komadu. Tako sam zahvalan što sam živ. Osam sati sam proveo u bolnici zbog udisanja dima. Bio sam šokiran, šokiran sam sada. Tako sam zahvalan što niko drugi nije povređen“.

Zamenik komesara LFB Dom Elis rekao je da je ova vrsta požara sve češća.

On je rekao: „Kao što video pokazuje, kada baterija počne da ide u termičku vodu, požar se razvija veoma brzo i može da blokira puteve za evakuaciju. Termički beg može dovesti do uništenja baterije i žestokog požara. Znamo da pre paljenja, toplotni beg može dovesti do izbacivanja niza gasova. Dim bele i sive boje nije bezopasan i ne treba zanemariti brzinu kojom se ovi incidenti razvijaju“.

PROČITAJTE JOŠ:

Korisnicima električnih trotineta i električnih bicikala se savetuje da dozvole da se baterije ohlade pre nego što ih dopune i da punjače i baterije kupuju od renomiranih prodavaca.

LFB je takođe pozvao ljude da postave alarme za dim u oblastima gde se punjenje odvija u zatvorenom prostoru.

Brigada je do sada ove godine u glavnom gradu Britanije pozvana na 48 požara koje su izazvali električni bicikli i 12 požara koje su izazvali električni trotineti.

BONUS VIDEO: Eksplozija u Nemačkoj muškarac pravio haos po zgradi – reagovala i policija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar