Foto: Government of Mexico

Kuća u kojoj je uhapšen jedan od najpoznatijih meksičkih narkobosova Joakin El Čapo Guzman, biće dodeljena kao glavna nagrada na državnoj lutriji. Meksička vlada ovu kuću pokušava da proda već neko vreme, ali nema zainteresovanih.

Pročitajte još:

Nadzorne kamere koje su pokrivale svaki ugao spoljašnjosti skromne kuće vođe kartela iz Sinaloe uklonjene su zajedno sa rupom ispod kade, ispod koje je tunel kroz koju je narkobos jednom prilikom provukao bežeći od policije, piše Skaj Njuz.

El Čapo je iz ove kuće pobegao 2014. godine kada su ga opkolili marinci u Meksiku, ali je od tada pretrpela neke promene.

Državni institut za vraćanje ukradene robe ljudima (INDEP) prekrečio ju je belom bojom i popločao mesto u kupatilu na kome su bili tunel i kada.

Foto: EPA-EFE/JOSE MENDEZ

Uz pomoć tog tunela pomebago je policiji, ali samo na nekoliko, dok se marinci ponovo nisu obrušili, ovog puta u u njegovom stanu na obali u Mazatlanu, meksičkom letovalištu u državi Sinaloa.

Kuća se prostira na 2.800 kvadratnih metara u kvartu zvanom Libertad, ili „Sloboda“, a vlada ceni da ova dvosobna kuća vredi 183.000 dolara.

BONUS VIDEO: Sve žrtve Belivukovog klana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar