Foto: Damir Spehar/PIXSELL

U stravičnom požaru koji je izbio na farmi u Staroj Plošćici u Hrvatskoj, izgorelo je sedam krava i bikova i još neutvrđeni broj svinja, nekoliko pomoćnih objekata i veći broj bala sena.

Pročitajte još:

Prema prvim neslužbenim informacijama šteta je veća od 70.000 evra.

Policija je danas izvestila o tome kako je u četvrtak oko 16 časova u Staroj Ploščici došlo do požara u štali u vlasništvu 58-godišnjaka. U objektu se nalazila sušionica u kojoj se u tom trenutku sušilo oko 10 tona suncokreta.

Požar su gasili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnog udruženja Ivanska, Štefanje i Trnovitički Popovac.

„Mesto događaja se osigurava do sprovođenja uviđaja kojim će se utvrditi tačan uzrok požara“ kažu iz policijske uprave.

Vlasnik imanja Mladen Marinković ispričao je kako je došlo do požara.

„Sušili smo suncokret i žurili se da sve stignemo da završimo pre kiše. Bila je velika vlaga, negde oko 30 odsto. Izgleda da se sušenje unutar sušare prekinulo, i da se grejao tek jedan deo. Od te silne vlage, nastao je požar koji se brzo proširio. Suncokret u sebi ima dosta ulja tako da je bilo teško da se spase išta. Ja u tim trenucima nisam bio kod kuće, već na polju. Kod kuće su bili supruga, ćerka i zet. Čim su opazili dim, zvali su vatrogasce, a ubrzo je sve bilo u plamenu“, priseća se.

U požaru je izgorela sušara, preša i nekoliko poljoprivrednih objekata.

Nastradalo je 11 životinja.

Razmere nesreće povećava i to što ništa Marinkovićevo nije bilo osigurano, a sedmočlana porodica živi od poljoprivrede. Uz njega i suprugu, tu su ćerka, zet i njihovo troje dece.

BONUS VIDEO: Vatrogasci u Kaliforniji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar