ilustracija Foto:shutterstock

Jedna osoba je poginula, a četiri su povređene nakon što je eksplodirao autobus u Turskoj u severozapadnoj provinciji Bursa.

Autobus je prevozio zatvorske stražare do njihovog radnog mesta u trenutku kada se eksplozija dogodila oko 7:30 ujutru.

Istražuje se mogućnost da je u pitanju teroristički napad. Guverner pokrajine je u saopštenju naveo da je eksploziv koji je izazvao eksploziju verovatno ručne izrade.

Guverner Jakup Canbolat je rekao novinarima da je jedan od povređenih u kritičnom stanju, prenosi Dejli Sabah. Prema pisanju turskih medija, nastradao je Cengiz Jigit (36), otac troje dece.

Vozilo je putovalo kroz stambenu četvrt u centralnom okrugu u Bursi. Eksplozija se dogodila u blizini stanice metroa. Veruje se da je eksplozivna naprava bila na daljinsko upravljanje i da je ostavljena pored puta.

Autobus je teško oštećen, razbijena su mu sva stakla. Celo područje je opkolila policija, a u Bursu se uputio i ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu.

PROČITAJTE JOŠ:

Teroristički napadi u velikim gradovima u Turskoj su danas retki, zahvaljujući široko rasprostranjenoj kampanji protiv terorizma usmerenoj na PKK i DAEŠ, koje Turska smatra potencijalnim pretnjama.

Poslednji teroristički napad velikih razmera se dogodilo 2017. godine u Istanbulu kada je napadač DAEŠ-a ubio 39 ljudi tokom proslave Nove godine u noćnom klubu.

BONUS VIDEO: Borodjanka u ruševinama

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare