Milorad Dodik i Vladimir Putin Foto: Sputnik/Alexey Filippov/Pool via REUTERS

“Evropska unija je bila kristalno jasna prema našim partnerima: 'Odnosi sa Putinovom Rusijom ne mogu biti uobičajeni i u senci su ničim izazvane i neopravdane invazije Rusije na Ukrajinu',” rekli su u Evropskoj Komisiji na pitanje N1 o poseti Milorada Dodika Moskvi i sastanku sa Vladimirom Putinom.

Oni podsećaju da je EU u više navrata poručila da je da je održavanje bliskih veza sa Rusijom nespojivo sa EU integracijama, što je u ponedeljak ponovio i potpresednik Evropske Komsije Žozep Borelj, nakon sastanka Evroskog veća za spoljne poslove.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako su naveli, Evropska unija želi da računa na sve zemlje kandidate kao pouzdane evropske partnere koji neguju zajedničke principe, vrednosti, bezbednost i prosperitet, prenosi N1.

“Ne zaboravimo da je Putin taj koji naređuje i nadgleda masovno kršenje Povelje UN i ljudskih prava u Ukrajini, gde Rusija čini zverstva neselektivno gađajući civile i civilnu infrastrukturu, pljačkajući ukrajinsku imovinu i teritorije ili kidnapujući decu,” naveli su u EU Komisiji za N1.

BONUS VIDEO: Zašto je Dodik odlikovao Putina?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar