Foto:EPA/ANDREW GOMBERT

Suosnivač Tvitera Džek Dorsi saopštio je da će donirati milijardu dolara za borbu protiv koronavirusa.

Dorsi je rekao da je odlučio da donira 28 odsto svog bogatstva kroz deonice svoje kompanije Square. Novac će zapravo otići u kompaniju Start Small koju je pokrenuo, a koja će davati zajmove.

„Zašto sada? Potreba za tim je sve urgentnija, a ja želim da vidim promenu“, napisao je Dorsi na Tviteru kada je saopštio svoj plan. „Nadam se da ovo inspiriše druge da učine nešto slično.“

Foto:EPA-EFE/KIM CHUL-SOO

Dorsi (43) se na ovaj način pridružio nizu slavnih ličnosti, svetskih lidera i ljudi iz tehnološke industrije koji su odlučili da deo svog bogatstva investiraju u borbu protiv pandemije i njenih posledica.

Opra Vinfri donirala je više od deset miliona sopstvenog novca, uz druge holivudske ličnosti poput Džastina Timberlejka, Rijane i Doli Parton. Džef Bezos, CEO Amazona, prošle nedelje je takođe saopštio da će donirati 100 miliona dolara bankama hrane u Americi preko neprofitne organizacije „Feeding America“, a Mark Zakerberg, CEO Fejsbuka, organizuje kampanju koja će biti implementirana na Fejsbuku i njegovoj filantropskoj organizaciji Chan Zuckerberg Initiative.

Dorsi se istakao sumom koju je odlučio da donira pošto ona iznosi čak trećinu njegovog bogatstva.