Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Zagrebačka policija je podnela krivičnu prijavu protiv muškarca (72) i žene (70) jer su, iako su znali da su zaraženi koronavirusom, bez zaštitne opreme prenosili virus na zagrebačkoj benzinskoj stanici koja je sada zatvorena i čeka dezinfekciju.

U policiji kažu da su se muškarac i žena bez zaštitne opreme u utorak oko 19 sati automobilom dovezli do benzinske stanice gde je 72-godišnjak od radnika pumpe zatražio i dobio ključ toaleta, a pošto se vratio na prodajni pult i vratio ključ u objekat je ušla 70-godišnja žena i radniku pumpe rekla da ključ dezinfikuje jer su oboje zaraženi koronavirusom.

Tom događaju prisustvovali su policajci koji su bili u obilasku te pumpe, kao objekta nužnog za rad. Kako je saopštila policija, sigurnoj udaljenosti i bez kontakta policajci su utvrdili identitet para i upozorili da uđu u svoje vozilo.

Proverom u Klinici za infektivne bolesti policajci su dobili potvrdu da su muškarac i žena zaraženi koronavirusom, jer su im ranije uzeti brisevi, uzorci krvi i potvrđen virus.

Oni su uz pratnju policije dovedeni u bolnicu gde su hospitalizovani.

Benzinska stanica je zatvorena odmah po saznanju o boravku zaraženih osoba i sada se čeka dezinfekcija prostora, kažu iz policije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram