Grupa naoružanih pripadnika narko bande izvršila je napad na jednoj plaži na meksičkoj obali Karipskog mora, prepunoj luksuznih hotela, pogubivši tom prilikom dvojicu dilera droge iz rivalske bande.

Pročitajte još:

Dramatičan napad naterao je turiste da potraže zaklon u letovalištu Puerto Morelos, južno od Kankuna.

Dvojica osumnjičenih dilera droge, ubijeni u četvrtak, očigledno su ranije tog dana stigli na plažu ispred Azul Bič Resorta i Hajat Ziva Rivijera Kankuna, tvrdeći da je to sada njihova teritorija.

“Oko 15 ljudi stiglo je na plažu da ubiju dvojicu muškaraca koji su se pojavili sa tvrdnjom da su oni novi dileri u toj oblasti“, izjavio je glavni tužilac države Kintana Ro, Oskar Montes de Oka za stanicu Radio Formula.

Meksiko pucnjava
Meksiko pucnjava Foto:Mike Sington/Handout via REUTERS

Njegova kancelarija je ranije u saopštenju navela da je „do sukoba došlo između rivalskih grupa dilera droge na plaži“ u blizini hotela. Nekoliko kartela se bori za unosnu trgovinu drogom na malo u ovoj oblasti, uključujući kartel Halisko i jednu bandu koja je u savezu sa Zalivskim kartelom.

Montes de Oka je rekao da je jedan od muškaraca koji je bio na meti napada pobegao u jedan od hotela pre nego što je umro, dok je drugi ubijen na plaži.

On je takođe rekao da je jedna osoba u napadu zadobila povrede koje nisu opasne po život, ali vlasti nisu mogle da utvrde da li je ta osoba zaposlena u hotelu ili gost jer je još uvek na medicinskom lečenju.

Guverner Karlos Hoakin rekao je da je komandosi nosili skijaške maske i da su čamcem stigli na plažu, da bi, po izvršenju napada, pobegli tim istim čamcem.

Hoakin je napad nazvao „ozbiljnim udarom po razvoj i bezbednost države“.

BONUS VIDEO: Novi sukobi i pucnjava u Bejrutu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar