Foto: Shutterstock

Dvojica policajaca osumnjičena da su u Gospiću krajem avgusta silovala 33-godišnju ženu pušteni su u sredu iz istražnog zatvora, nakon što je u postupku ispitano svih petoro predloženih svedoka, i to bez mere opreza zabrane približavanja žrtvi.

Kako je potvrđeno za N1 Zagreb iz PU ličko-senjske, kod jednog od policajaca pronađena je dečja pornografija u mobilnom telefonu.

Protiv policajca je podignuta nova prijava, potvrđeno je.

Pročitajte još:

Iako je tužilaštvo predlagalo istražni zatvor i po osnovu opasnosti od ponavljanja krivičnog dela pritvoreni su samo zbog “opasnosti od ometanja krivičnog postupka uticajem na svedoke” pa su pušteni bez ikakvih mera. Žrtva, istovremeno, javno izjavljuje da se boji za svoju sigurnost.

Prema Protokolu o postupanju u slučaju seksualnog nasilja, kao i Zakonu o krivičnom postupku, žrtva ima pravo na zaštitu od zastrašivanja i odmazde.Žrtva (33) je rekla da je u strahu i stresu kada zna da su oni na slobodi i da mogu da joj priđu na ulici svakog trenutka. Takođe je rekla da je od suda dobila službeno obaveštenje o puštanju osumnjičenih na slobodu kada su oni već izašli iz pritvora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar