Foto:EPA-EFE/Hakob Margaryan

Ministarstvo spoljnih poslova Jermenije izvestilo je da su dva francuska novinara, koji izveštavaju o sukobima Jermenije i Azerbejdžana povređeni tokom granatiranja, jer su obe strane nastavile da odbijaju globalne pozive na pregovore za okončanje borbi koje su izbile u nedelju.

Novinari su prebačeni u bolnicu dok su obe strane odbijale pozive da započnu mirovne pregovore.

Dva novinara francuskog lista „Le Monde“ povređeni su jutros od strane azerbejdžanske artiljerije u gradu Martuni, delu otcepljenog regiona Nagorno-Karabaha, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Jermenije.

Pročitajte još:

Njihova imena nisu objavljena, a prebačeni su u bolnicu. Ruske novine rekle su da je jedan od njihovih novinara takođe povređen tokom bombardovanja, ali je na vreme uspeo da dođe do bunkera.

„Srećom, u blizini je bio podrum i svi smo tamo utrčali“, rekao je ruski dopisnik Dmitrij Elovski.

„Kolege iz ‘Le Mondea’ bili su u drugom automobilu.“

Novinarima su navodno pokazivane kuće koje su granatirane u regionu oko kojeg ratuju Jermenija i Azerbejdžan. Nagorno-Karabah je zakonski priznat kao azerbejdžanska teritorija, ali ima uglavnom jermensko stanovništvo koje je vladalo od poslednjeg većeg rata nad tim područjem završenog 1994. godine.

Jermenija kaže da je to područje preko noći bilo „relativno stabilno, ali napeto“ i da su lideri obe zemlje odustali od poziva UN-a i ponuda Rusije da bude domaćin pregovora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar