Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović posetio je Zetu u sklopu predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore.

On je pohvalio sve ono što je urađeno u Zeti i istakao da je to rezultat saradnje opštinskog rukovodstva, Glavnog grada i Vlade Crne Gore.

„Predsednik je istakao da je značaj predstojećih izbora neupitan te da se nažalost ponovo suočavamo sa frontom anticrnogorskih snaga koje ne žele samo promenu vlasti, već i promenu kursa državne politike“, navodi se u saopštenju DPS, prenose Vijesti.

Kako se dodaje, Đukanović je potom naveo ostvarene rezultate koji imaju „istorijski karakter – očuvanje mira, obnova ekonomskog dostojanstva, očuvanje multietničkog i multiverskog sklada, obnova države, članstvo u NATO, liderstvo u evropskim integracijama…“

„Sve to, i činjenica da je DPS uspešno vodio državu u svim dosadašnjim iskušenjima, između ostalog daje nam za pravo da od građana tražimo poverenje za predstojeće izazove sa kojima ćemo se suočiti“, rekao je on.

Đukanović je istakao da predstojeća kriza traži uspešno upravljanje i istakao da je „Demokratska partija socijalista pokazala da ume odgovorno da upravlja interesima Crne Gore jer je naš politički program podudaran onome što su nacionalni interesi“.

Predsednik je naveo da se sve države suočavaju sa ekonomskim izazovima zbog pandemije novog koronavirusa, te da DPS ima „jasnu viziju kako da i dalje vodi državnu politiku do ostvarenja cilja – evropskog kvaliteta života“.

„Mi smo jedina relevantna politička snaga koja može da vodi državu napred i stojimo na braniku crnogorskih interesa“, kazao je Đukanović.

Đukanović je kazao da je za ostvarenje ove vizije potrebna „odlučnost kakvu Demokratska partija socijalista poseduje“, te da će upravo zbog vizije, kapaciteta i odlučnosti u njenom ostvarivanju, politika Demokratske partije socijalista „ubedljivo trijumfovati na predstojećim izborima“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare