Foto: EPA-EFE/DIMITRIS TOSIDIS

Državljani Srbije moći će da uđu u Grčku od 19. aprila i najverovatnije neće morati da idu u karantin, najavio je ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević, piše Tanjug.

PROČITAJTE JOŠ:

On je istakao da će, prema trenutno dostupnim informacijama, državljani Srbije moći da uđu u Grčku ili avionom ili preko graničnih prelaza Promahonas i Nimfeja u Bugarskoj.

Spasojević je za agenciju Tanjug rekao da će državljani Srbije to moći da učine uz potvrdu o vakcinaciji izdatoj od strane nadležnih službi Srbije ili sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata, kao i da će svaki putnik morati da popuni i PLF formular 24 sata pre putovanja.

Za sada, na granici neće moći da se uradi test, već će putnici biti podložni nasumičnom testiranju, rekao je on i dodao da se očekuje da obavezan karantin takođe bude ukinut, najverovatnije od 19. aprila.

„Svim našim državljanima preporučujemo da sačekaju još nekoliko dana da se sve ove informacije objave i u zvaničnom službenom glasniku grčke vlade. Takođe ih pozivamo da se pre polaska na put za sve dodatne informacije slobodno obrate ili ministarstvu spoljnih poslova ili srpskoj ambasadi u Atini, odnosno našim konzulatima u Volosu, na Kritu, na Krfu i u Solunu“, rekao je Spasojević.

Grci su najavili da će zvanično otvoriti turističku sezonu 14. maja, ali će pre toga državljani pet zemalja moći da uđu u ovu zemlju od sredine aprila, kada počinje pilot sezona.
Ministri turizma Sbrije i Grčke Tatjana Matić i Haris Teoharis nedavno su precizirali uslove ulaska državljana Srbije u Grčku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare