Donald Tramp Foto:Tanjug/AP Photo/Steve Helber

Kancelarija državnog tužioca Njujorka donela je presude u okrugu Vestčester, što je prva indikacija da se država sprema da pokuša da zauzme golf teren Donalda Trampa i privatno imanje severno od Menhetna, poznato kao "Seven Springs".

Državni advokati su doneli presude u kancelariji službenika u okrugu Vestčester 6. marta, samo nedelju dana nakon što je sudija Artur Engoron odlučio da Donald Tramp treba da plati kaznu od 464 miliona dolara zbog tužbe koja je podnet aprotiv njega, njegovih sinova i njegove organizacije, prenosi CNN.

Unošenje presude bio bi prvi korak koji bi poverilac preduzeo u pokušaju da povrati imovinu. Dodatni koraci, poput stavljanja založnih prava na imovinu ili pokretanja postupka oduzimanja imovine, ili preduzimanja drugih akcija pred sudom, biće preduzeti ako se imovina bude oduzimala.

Presuda je već uneta u Njujorku gde se nalaze Trampove nekretnine, uključujući Trampovu kulu, njegov penthaus u Trampovoj kuli, 40 Vol Strit, njegov hotel uz Centralni park i brojne stambene zgrade.

Prema pregledu zapisa koji je obavio CNN, Presude nisu unete u okruge u Floridi, uključujući Majami ili Palm Bič gde se nalazi Trampovo imanje Mar-a-Lago i Trampov nacionalni golf klub i odmaralište, ili u okrugu Kuk, u Ilinoisu, gde se nalazi Trampov hotel u Čikagu.

Tramp sada ima četiri dana da ispuni presudu ili ubedi žalbeni sud da mu dozvoli da uplati manji iznos ili odloži plaćanje do nakon žalbe.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar