Dritan Abazovic Sarajevo Bosna i Hercegovina
Dritan Abazović u Sarajevu Foto:TANJUG/ FOTO FENA/ HARUN MUMINOVIC

Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića optužila je danas potpredsednika vlade i lidera GP URA Dritana Abazovića da je, kako navode, "prevario biračko telo i omogućio velikosrpskom nacionalizmu da ruši Crnu Goru".

Pročitajte još:

U saopštenju DPS tvrdi da „velikosrpsko biračko telo, oličeno u njegovim (Abazovićevim) koalicionim partnerima, Demokratskom frontu“, ali i, kako navode, „nezavisni mediji“, srpskog predsednika Aleksandra Vučića već ga „opominju šta mu spremaju, ako pokuša da solira, kao u slučaju Rezolucije o Srebrenici i nepoverenja bivšem ministru Vladiiru Leposaviću“.

Ocenjuju da je položaj potpredsednika vlade nezavidan, jer se, kažu, „sedenje na dve stolice obično završi padom sa obe“.

U reagovanju na izjavu Abazovića da je DPS politički saučesnik u slučaju prisluškivanja glavnog državnog tužioca Milivoja Katnića, iz ove stranke su saopštili da „za takve i slične, učestale ispade potpredsednika vlade ima opravdanja, jer je evidentna konfuzija koja prouzrokuje njegovu političku dezorijentaciju“.

„Verujemo da je i sam, uprkos euforiji, lažnom optimizmu i iskrenom populizmu, posle svih događaja, ipak svestan da je prevario biračko telo i da je baš on taj koji je omogućio velikosrpskom nacionalizmu da ruši Crnu Goru“, navodi se u saopštenju DPS, preneli su podgorički mediji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare