Dritan Abazovic
Dritan Abazović EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović objavio je na Tviteru da je pozitivan na koronavirus, te da se sada nalazi u samoizolaciji.

„Nakon preventivnog testiranja koje sam obavio, ispostavilo se da sam pozitivan na korona virus. Osećam se dobro, u samoizolaciji sam i nadam se da ću uskoro moći da se vratim redovnim obavezama. Čuvajte sebe i svoje najbliže, nosite masku i držite distancu“, naveo je Abazović na Tviteru.

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić predložio je lidera Građanskog pokreta URA na mesto ministra odbrane u novoj vladi Crne Gore.

Povezane vesti:

Ranije je Abazović rekao da je iznenađen što je predložen za tu funkciju.

„Nikakvu specijalnu obavezu mandatar nema prema meni ni prema koaliciji ‘Crno na bijelo’. Ako mandatar misli da mogu pomoći, spreman sam da se žrtvujem, ali biću zadovoljan i sa mestom u parlamentu. Neću biti prepreka ako neko bude sporio moj izbor. Druge dve opcije su mi isto prihvatljive“, izjavio je Abazović nakon sastanka sa mandatarom.

Inače, Abazović je široj javnosti postao poznat nakon sukoba sa Đukanovićem, koji ga je u Skupštini Crne Gore nazvao – bitangom. Ovaj tridesetpetogodišnji doktor nauka, albanskog porekla, u politici je od svojih dvadesetih.

Osnivač je partije Pozitivna Crna Gora, koja ga je 2012. godine uvela u Skupštinu kao najmlađeg poslanika. Samo dve godine kasnije napustio je stranku, a nakon što je godinu dana bio samostalni poslanik priključio se Ujedinjenoj reformskoj akciji (URA) koju danas predvodi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (5)