Draško Stanivuković
Draško Stanivuković kuća. Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, najmlađi gradonačelnik u istoriji tog grada, nikada nije krio da potiče iz imućne porodice. On je neko ko uvek privlači pažnju i o kome se priča, a njegovo poreklo je samo još jedan razlog za zavist političkih neistomišljenika.

PROČITAJTE JOŠ:

Stanivuković nikada nije krio da potiče iz imućne porodice, koja čuva i održava svoje nasleđe još od njegovog pradede.

Njegova porodična kuća podseća na dvorac iz bajke. Prekrasna vila, za koju agenti za nekretnine tvrde da vredi najmanje nekoliko miliona konvertibilnih maraka, nalazi se u banjalučkom naselju Petrićevac, uz Zapadni tranzit. Ova kuće je vlasništvo Stanivukovićevog oca, koji se bavi privatnim biznisom.

Ovo impozantno zdanje nalazi se na samo nekoliko minuta vožnje od centra Banjaluke. Kapija je od kovanog gvožđa, a kamere se nalaze svuda.

U vili fotografisane mature, snimani muzički spotovi

Prema pisanju medija u vili Stanivukovića fotografisano je čak 50 matura, 70 rođendana, 30 svadbi, dve veridbe i snimljena tri spota. Unutrašnjost kuće je izuzetno luksuzna i raskošna pa i ne čudi što su i neke estradne zvezde odabrale baš Stanivukovićev dom za snimanje muzičkih spotova.

Za sve to, tvrdi Stanivuković, nikome nije uzeta ni jedna marka. Svi koji su u vili boravili iz tog razloga su iz Banjaluke.

Regionalni mediji su pisali da je porodična kuća gradonačelnika Banjaluke, prema nekim istraživanjima, najfotografisaniji objekat u Banjaluci.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Unutrašnjost kuće

Veliko dvorište krasi svetleća fontana, a na ulazu u hol kuće nailazimo na sto sa bezmalo 30 stolica, na kojem je ruža u staklu, kao aluzija na čuveni cvet iz priče „Lepotica i zver“. Tu je i šank sa ornamentima, a u podnožju stepenica koje vode do trećeg sprata, je stilski nameštaj koji oduzima dah.

Stepenice, koje vode do trećeg sprata, rađene su po modelu onih koje su se nalazile, ni manje ni više, nego na brodu „Titanik“. Slike na zidovima podsećaju na muzej Metropolitan u Njujorku. Neke su replike, ali ima i originala, koji se dobro čuvaju.

Ono što se može pronaći na internetu je da Stanivukovići „hodaju po čistom zlatu“. Prema pisanju izvođača radova, u kuću su ugrađeni mozaici od čistog 24-karatnog zlata.

Draško Stanivuković
Draško Stanivuković Foto:Vesna Lalic/Nova.rs

U objavi na Fejsbuku koja datira još iz septembar 2017. godine, okačene su fotografije milionski vredne vile na Petrićevcu sa sledećim opisom: „onosni smo što naša firma stoji iza opremanja jedne od najpoznatijih vila u Banjaluci. Izbor materijala: elegantne granitne ploče 80×80 i zlatni 24 K mozaik“.

Na fotografijama se između ostalog mogu videti luksuzni granitni podovi sa mozaicima sa ugrađenim 24-karatnim zlatom. Prema dostupnim fotografijama, samo u jednoj prostoriji ima najmanje 20 ovakvih mozaika, s tim da su svi podovi u kući od 400 kvadratnih metara doslovno ispresecani zlatom, dok je pod popločan luksuznim granitnim pločama.

„Kralj raskoši“, „bosanski Versaj“…

Na društvenim mrežama Stanivukovića nazivaju i „kralj raskoši“.

„Kralj raskoši Draško Stanivuković živi u neviđenom luksuzu. Osim što sjedi on i hoda po zlatnim garniturama. Prema pisanju izvođača radova u kuću su ugrađeni mozaici od čistog zlata 24-karatnog. Ovo je bosanski Versaj“.

U ovoj objavi, između ostalog, dat je i detaljan prikaz unutrašnjosti Stanivukovićeve vile, koja je u vreme postavljanja ovog posta, bila u završnoj fazi opremanja.

Folk zvezda Goga Sekulić snimila je video spot za svoju pesmu „Dečko moj“ u ovoj kući.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare