Foto: Patrick T. FALLON / AFP / Profimedia, USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia,

Uragan Ida je oslabio i, iznad američke države Misisipi, prerastao u tropsku oluju. Ipak, samo nekoliko sati ranije protutnjao je preko Lujzijane, kao jedan od najsnažnijih uragana koji je ikada pogodio američko kopno.

PROČITAJTE JOŠ:

Ida je donela toliko vode u ušće Misisipija da je preokrenula tok reke i dovela do nestanka struje u Nju Orleansu.

Olujna kiša nastavila je da pada danas dok se oluja polako kreće ka severu, prenosi Tanjug.

Na društvenim mrežama kruže brojni snimci koji su zabeleženi dok je oluja divljala. Na jednom se vidi kako je uragan Ida odneo krov sa bolnice u blilzini Nju Orleansa.

Na drugom snimku je zabeleženo kao je vetar duvao velikom jačinom, a kiša je nije prestajala da pljušti. Potom je vetar odneo sve što mu se našlo na putu.

Jedan od videa je zabeležen u centru grada Nju Orleansa. Vidi se kako vetar duva pa tako i nosi kišu koja ne prestaje da pada, pa u jednom trenutku padavine izgledaju kao zavesa između nebodera.

Na poslednjem snimku se vidi kako uragan divlja i nosi sve pred sobom. Snimak je snimao vozač koji se u tom momentu nalazio na putu, a onda je vetar odneo krov za obližnjeg objekta. Gomilu lima je nastavio da nosi dalje kidajući pritom dalekovode i nanoseći još veću štetu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar