Kristina Blok Foto:Georg Wendt / AFP / Profimedia

Maskirani muškarci kidnapovali su dvoje dece naslednice nemačkog lanca restorana "Blok Haus", Kristine Blok, dok su čekali da počne novogodišnji vatromet u Danskoj, gde žive sa ocem već dve godine.

U trenutku otmice, 13-godišnju ćerku Klaru i desetogodišnjeg sina Teodora čuvao je njihov otac, a Kristinin bivši muž Stefan Hensel (49).

Nekoliko muškaraca napalo je i nateralo dvoje dece da uđu u automobil, nakon čega su svi pobegli zajedno u dva automobila koja su registrovana u Nemačkoj, piše Bild.

Inače, Kristina se od 2021. godine bori za starateljstvo, a u toj borbi pomaže joj sadašnji partner, televizijska ličnost Gerhard Deling (64).

Policija je potragu za decom počela i u Nemačkoj, te se sada nalazi u rukama hamburške policije, ali trenutno nema podataka o tome gde se nalaze kidnapovana deca.

Kako navode mediji, 2021. godine, otac je dvoje dece odveo u Dansku na vikend, nakon čega ih nikada nije vratio. Sud u Danskoj je sprečio vraćanje dece, a Blok je dobila samo pravo posete.

„Kristina me je tada prijavila za otmicu dece, zbog čega su naša deca saslušana u policiji. Kancelarija za zaštitu mladih je rekla da moraju da se vrate u Nemačku, ali šta treba da uradite kao otac ako to očigledno ne odgovara vašim željama“, izjavio je Stefan Hensel za medije pre nekoliko meseci.

Međutim, na nemačkom sudu se pokazalo da je Blok bila u pravu, Hensel je tada trebalo da vrati decu u Nemačku, ali to nije učinio.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar