Foto:printscreen/twitter/News12BX

Beskućnik u četvrti Bronks u Njujorku pokušao je usred bela dana da otme trogodišnju devojčicu, prenosi Dejli mejl.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve su uhvatile nadzorne kamere, a na snimcima se vidi kako se muškarac približava deci i otima devojčicu koja je šetala sa svojom bakom i dvojicom braće.

Baka je počela da trči za otmičarem i pokušala je da ga uhvatiti dok je drugo dvoje dece ostalo sa strane i u strahu posmatralo šta se događa.

Srećom, nekoliko prolaznika primetilo je šta se događa, a čovek koji je na obližnjoj benzinskoj pumpi točio gorivo potrčao je prema otmičaru i presreo ga, a ovaj je onda pobegao na skuteru, prenosi 24sata.hr.

„Čistio sam trotoar, kad je prošla ta žena sa troje dece. Iznenada im se približio muškarac, prebacio prekrivač preko devojčice i pobegao sa njom u naručju“, rekao je Fermin Brakero koji se takođe zatekao na mestu napada.

„No onda se nekolicina nas uključila i otmičar je pustio dete“, dodao je.

Nedugo nakon incidenta policija je pronašla 27-godišnjeg otmičara Santjaga Salkeda, spavao je na ulici. Uhapšen je i optužen za otmicu, pokušaj otmice i ugrožavanje sigurnosti dece.

Ovaj neuspešan pokušaj otmice deo je velikog porasta nasilnih zločina koje su počini beskućnici s obzirom da se njihov broj u Njujorku u poslednjoj deceniji povećao za 103 odsto, a ta brojka samo je nastavila da raste za vreme padnemije.

BONUS VIDEO: Pucnjava u vozu u Arizoni

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar