Francuska škola policija Foto:Tanjug/AP Photo/Michel Spingler

Francuska policija je ubila muškarca poreklom iz Sudana koji je pretio mesarskim nožem, oko 3 sata ujutru, u 19. arondismanu u Parizu, prenose francuski mediji.

Policija je čoveku, starom oko 40 godina, koji je nosio mesarski nož i pokazivao „preteće“ ponašanje, tražila da spusti oružje, prvo na francuskom, a potom i na engleskom, saznaje BFMTV iz policijskog izvora i tužilaštva.

Napadač je zamahnuo nožem dok je išao ka policiji, usled čega su, kako prenose francuski mediji, četiri policajca pucala na njega.

Pročitajte još...

„Prema prvim informacijama, četiri policajca upotrebila su oružje dvadesetak puta“, rekli su iz pariskog tužilaštva za „Le Figaro“.

Policija je potom napadaču pružila pomoć do dolaska Hitne pomoći, ali je on preminuo na licu mesta, dok su četiri policajca prevezena u bolnicu. Napadač nije ranije bio kažnjavan, saopštilo je parisko tužilaštvo.

Otvorene su dve istrage, jedna za „pokušaj ubistva sa namerom protiv osobe koja ima javna ovlašćenja“, i druga istraga za „namerno nasilje od strane policajaca koji je dovelo do smrti bez namere“, koja je poverena Generalnom inspektoratu nacionalne policije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar