Foto: Marija Pešić/Vijesti.me

Četiri osobe stradale su u požaru u Baru, u naselju ispod brda Volujica .Među stradalima je devetnaestogodišnja devojka, dvoje maloletnika i jedna ženska osoba, rečeno je "Vijestima" iz Crvenog krsta i policije.

Vijestima“ je nezvanično potvrđeno iz policije da je jedna osoba povređena i sa blagim opekotinama.

Još uvek se ne zna uzrok požara koji je izbio u ranim jutarnjim satima. Tužiteljka Mirjana Tankosić Vučinić, koja je jutros bila na licu mesta, kazala je kako se nezvanično pretpostavlja da je uzrok požara peć na drva.

Foto: Marija Pešić/Vijesti.me

„Zajedno sa veštakom za požare i eksplozije sam izašla na lice mesta. Sa nama je bio i veštak elektro struke. Tom prilikom smo našli totalno izgorele barake i četiri ugljenisana tela. Nezvanično se pretpostavlja da je uzrok požara peć na drva. Nakon davanja nalaza mišljenja veštaka za požare i eksplozije znaće se tačan uzrok“, kazala je ona, kako prenosi Mediabiro.

Foto: Marija Pešić/Vijesti.me

Uviđaj je završen, a tela odneta na obdukciju. Službenici na licu mesta kazali su da će se uzrok požara znati za dva do tri dana.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Nisam iznenađena, samo smo čekali da se ovako nešto desi jer o Romima u Baru ne brine niko. Samo je bilo pitanje kolika će biti šteta“, rekla je Ljiljana Vujović iz NVU Žene Bara, koja je u stalnom kontaktu sa porodicom preminulih, koju je posetila.

„Ovo je Crna Gora danas. Ovome bi trebalo da se da prioritet, da se kanemo politike i konačno brinemo o ljudima. Mislim da bi država trebalo da ima određeni stav i nađe način da pomogne opštinama u brizi o ovim ljudima“, dodala je.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar