Foto: Društvene mreže

Stotine traumatizovanih učenika danas počinju da se vraćaju kući u Irsku sa grčkog ostrva Ios nakon iznenadne smrti dvoje njihovih školskih drugara u samo 24 sata.

Grčka policija je potvrdila da su u toku odvojene istrage o smrti dvojice 18-godišnjih učenika iz Irske, Endrua O’Donela i Maksa Vola.

Veruje se da je O’Donel pao i udario glavom dok je hodao kući uz neke litice do svog hotela u ranim jutarnjim satima u subotu. Bio je u noćnom izlasku u Hori, glavnom gradu Iosa.

Portparol policije Konstantin Dimoglidu rekao je juče: „Mora da je krenuo pogrešnim putem“.

Telo O’Donela pronađeno je u nedelju ujutru, a njegov prijatelj Vol se srušio od šoka blizu Horine luke u 14 časova tog dana kada je saznao za smrt njegovog prijatelja. Prema pisanju lokalnih medija, mladić je imao istoriju srčanih problema.

Tinejdžeri su bili na raspustu nakon ispita i slavili kraj svog srednjeg obrazovanja sa desetinama drugova iz dablinskog koledža Svetog Majkla kada se dogodila tragedija. Njihovi prijatelji se danas vraćaju kući u Irsku.

Više od 80 studenata Svetog Mihaela nalazi se na Egejskom ostrvu sa stotinama drugih mladih irskih turista koji proslavljaju završetak školske godine.

Ministar visokog obrazovanja Sajmon Haris rekao je da su njegove misli bile sa učenicima u Grčkoj koji se „sada suočavaju sa takvim šokom, bolom i tugom“.

Direktor škole Tim Keleher rekao je da su mu rekli da na ostrvu ima 1.000 učenika koji proslavljaju završetak školovanja, od kojih je 90 sa koledža Sent Majkl.

PROČITAJTE JOŠ:

On je rekao da su se vesti o smrti brzo proširile među kolegama studentima, dodajući: „Svi oni žele da odu. Bili su traumatizovani i ljudi su govorili da žele da se vrate kući. Južni Dablin je malo mesto, sve se škole poznaju, igraju jedni protiv drugih, druže se jedni sa drugima, ima starije braće i sestara i prijatelje širom okoline“.

„To je usko povezana zajednica. Kada se ovako nešto desi, nastane velika histerija i veliki strah, roditelji zovu i svi su traumatizovani, posebno dečaci koji su bili sa Endrjuom i Maksom. Oni su traumatizovani. Oni samo žele da dođu kući i svi će biti kod kuće u narednih 48 sati“, naveo je on.

BONUS VIDEO: Crni bilans pucnjave u Japanu: Ubijene tri osobe, napadač se zabarikadirao u zgradi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar