Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Britanski princ Čarls donirao je novac u Fond Hrvatske za obnovu Zagreba posle zemljotresa koji je pogodio hrvatski glavni grad 22. marta.

On je hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću izrazio „duboku potresenost i tugu“ zbog žrtava i štete, objavila je britanska ambasada u Hrvatskoj.

„Budući da moja supruga i ja imamo tako drage i posebne uspomene na posetu Hrvatskoj pre četiri godine, neizmerno me je šokiralo da čujem da je toliko vrednih istorijskih zgrada u Zagrebu pretrpelo toliku štetu“, naveo je princ od Velsa u pismu hrvatskom predsedniku.

Kako je zemljotres pogodio Zagreb usred borbe s pandemijom „mogu samo zamisliti izazovnu situaciju koju je zemljotres napravio za Vašu zemlju“, dodao je Čarles u pismu.

Britanski prestolonasljednik Čarles i njegova supruga Kamila posetili su Hrvatsku u proleće 2016. godine, podsetila je agencija Hina.

Tada su posetili Zagreb, Slavoniju i Baranju, a za svoju Božićnu čestitku te godine odabrali su fotografiju napravljenu 15. marta, za vreme posete Hrvatskoj.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar