Na današnjoj konferenciji za medije Milorad Dodik se osvrnuo i na odnos sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

„Kalkulišete činjenice i zato sam i došao. Više vas ne čitam, a nadao sam se da ćete i vi biti ovde da vam pokažem te podatke. Imam formalne sastanke sa Vučićem koji su uvek u medijima, ali i one druge koji su svakodnevni. Naši personalni odnosi su jako dobri. Skoro smo razgovarali i o pokušajima medija koji kažu da Vučić treba da se odrekne Dodika. Ja ne pobeđujem zbog Putina i Vučića, već zbog naroda“, rekao je Dodik odgovarajući na pitanje novinara RSE.

On je istakao da je pobedio na izborima za predsednika RS, iako konačni rezultati još nisu objavljeni.

Milorad Dodik Foto:Andrej Tarfila / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Za srpskog člana Predsedništva, ostvarili smo pobedu Željke Cvijanović. Što se tiče izbora u RS, ja sam dobio te izbore – 292.000 glasova po peliminarnim rezultatima CIK. Neprihvatljivo je da se ovako sporo broje glasovi, ali to je nemoć BiH“.

Pored objave rezultata, on je optužio medije i strane faktore za ometanje izbora.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Jedan deo javnosti i medija ovde pokušava da destabilizuje i stvori nepoverenje prema predsedničkim izborima. To je rezultat od uzurpacije od stranaca“, istakao je Dodik.

On tvrdi da su članovi opozicionih stranaka „preko noći“ ubačeni u izborne štabove, a da je njegova partija „pod nepovoljnim uslovima“ pristala da učestvuje na izborima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar