Milorad Dodik Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Republika Srpska je garant opstanka i slobode ne samo za srpski, već i sve druge narode koji žive na ovim prostorima, poručio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i izrazio nadu da će na današnjoj sednici NSRS biti potvrđeno jedinstvo i dosadašnji stavovi po pitanju odbrane interesa Republike Srpske.

PROČITAJTE JOŠ:

„Republika Srpska nema skrivene namere. Naše delovanje je transparentno i javno okrenuto poštovanju slova Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, ali pre svega zaštiti nadležnosti interesa Republike Srpske, naroda koje predstavljamo i od kojeg mi je ukazano poverenje bez obzira u kojoj se političkoj stranci nalazimo“, rekao je Dodik u obraćanju poslanicima na posebnoj sednici parlamenta.

Srpski član Predsjedništva BiH je rekao da su predstavici Srpske opredijeljeni za budućnost Republike Srpske kao uspešne, stabilne i utemeljene na principima na kojima počiva Dejtonski mirovni sporazum, izgradnji mira i stablnosti u zajednici koja funkcioniše i u kojoj će se poštovati prava svih konstitutivnih naroda kroz dijalog i kompromis bez bilo kakvih primesa intervencionizma sa strane.

Zato moramo biti okupljeni oko srpskog jedinstva u sadašnjim teškim i delikatnim okolnostima kada imamo pritiske kao nikada ranije. Moramo više nego ikada boriti se za očuvanje Republike Srpske, poštovanje slova Dejtona kako se Srpskoj ne bi otrglo ono što ima i kako bi joj se vratilo ono što je imala, a što joj je oteto“, istakao je Dodik.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare