Foto: Printscreen n1info/Video

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u neformalnom razgovoru sa liderima stranaka vladajuće koalicije u RS da će istući šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera.

To se desilo pre početka sastanka vladajuće koalicije, u trenutku dok su snimatelji i fotoreporteri beležili kadrove, objavila je regionalna N1 televizija.

Dodik je u razgovoru o državnoj imovini rekao da je to trenutno ključno pitanje i da o tome ne može biti razgovora.

„Neću da pričam, ‘alo. Nema razgovora o imovini. Imovina nije tema. Rešena Ustavom, rešna Dejtonom“, rekao je on koalicionim partnerima.

Predsednik Narodne skupštine RS i lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić potom je rekao da se od Dodika traži da pristane na predlog da se o pitanju državne imovine donese zakon na nivou BiH i da bi „gore popustili“ da jedan deo imovine bude vlasništvo RS.

„Pa vidiš šta kaže (američki ambasador Majkl) Marfi, mora se doneti zakon u kome će odlučiti Parlamentarna skupština da Republici Srpskoj da na raspolaganje. Molim“, upitao je Dodik.

Na Stevandićevu opasku da isto govori i šef EU delegacije u BiH Johan Satler, Dodik je rekao: „Pa isto pričaju. Ja ću Satlera istući, videćeš. Ja sam mu rekao da ću ga istući“, prenela je N1 televizija.

Tu pretnju Dodik nije ponovio na konferenciji za novinare posle sastanka lidera vladajuće koalicije u RS.

***

BONUS VIDEO: Dodik opet vređao novinare i svađao se s njima, novinarki dao nadimak „podvala“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar