Milorad Dodik
Milorad Dodik Foto:AP Photo/Amel Emric

„Taj poziv je bio i ranije, ali je prolongiran, jer sam odlazio na službeni put. Oni to rade već tri, četiri godine, čak su jedan broj ljudi iz Pavlović banke neopravdano pritvarali“, kazao je Dodik novinarima u Banjaluci. On je negirao bilo kakvu krivicu u vezi sa kupovinom vile u Beogradu, navodeći da je celi slučaj politizovan.

„Taj predmet vodi tužilac koji je deset godina radio u američkoj ambasadi u Sarajevu. Iako su videli da od toga nema ništa, sada su iz političkih razloga, zbog ovog (specijalnog izaslanika SAD za Balkan Gabriela) Eskobara i sličnih ponovo pokrenuli to pitanje da bi Dodik bio glavna tema u medijima“, kazao je srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je vilu na Dedinju u Beogradu kupio 14. maja 2007. godine za 750.000 evra.

Tada je tvrdio da je nekretninu platio novcem od kredita, ali se ispostavilo da je kredit u „Pavlović banci“ podigao tek godinu kasnije, 27. juna 2008.

Utvrđeno je da je zahtev za kredit overio pečatom Vlade RS, i to dok je bio premijer Republike Srpske.

Komentarišući današnju prijavu Transparensi Internšnela BiH (TI BiH) Komisiji za utvrđivanje sukoba interesa, jer su javna sredstva dodeljivana firmama čiji su vlasnici njegov sin i kćerka, Dodik je rekao da ga „nije briga šta oni kažu“.

„Nemam pojma na šta igraju, tačno je da imaju određene biznise, zar moja deca treba da budu gladna, ali to što dobijaju je u skladu sa zakonom“, kazao je Dodik, iznoseći niz uvreda na račun TI BiH.

BONUS VIDEO: Reakcija Milorada Dodika posle sankcija SAD

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare