Vladimir Putin i Milorad Dodik Foto:EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN

Tokom boravka u Rusiji, za državni režimski medij RIA Novosti govorio je Milorad Dodik, član Predsedništva BiH. Osvrnuo se i na održavanje referenduma na okupiranim delovima ukrajinske teritorije.

Kako je preneo Klix.ba, Dodik je rekao da referendume u Donjecku i Lugansku treba smatrati autonomnom odlukom stanovnika tih regiona i istakao da njihov izbor treba poštovati.

„Svakako da je pitanje referenduma bila važna tema poslednjih dana i smatramo da je pitanje pristupanja Rusiji samostalna odluka ovih regiona, ali i same Rusije. Stoga ćemo poštovati njihov izbor i način integracije. “, rekao je Dodik za RIA Novosti.

On je potom rekao da postoji mogućnost da i određena lica iz Republike Srpske budu posmatrači na referendumu.

„Naravno da su naši ljudi prisustvovali ovakvim događajima i često su učestvovali kao posmatrači na izborima u Rusiji. Imaju iskustva u ovoj stvari i bila bi mi čast da učestvujem na ovako značajnom događaju“, rekao je srpski član Predsedništva BiH.

Na referendumima bi trebalo da se izjasne građani samoproglašenih republika Donjecka, Luganska, Zaporoške i Hersonske oblasti na jugu Ukrajine o prisajedinjenju Rusiji. Dodik je juče u Moskvi imao sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Na sastanku je razgovarano i o ceni gasa za Bosnu i Hercegovinu, predstojećim izborima, dogovorenoj fudbalskoj utakmici između Bosne i Hercegovine i Rusije, te produženju misije Althea, navodi Klix.ba.

***

BONUS VIDEO: Reakcija Milorada Dodika posle sankcija SAD

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar