Milorad Dodik Foto:Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Glavni pregovarač BiH sa Evropskom unijom treba da bude iz Republike Srpske, poručio je predsednik RS i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik nakon sednice Izvršnog komiteta te stranke.

On je naglasio da SNSD podržava evropski put.

„Pozdravljamo to što je najavljen pregovarački status. Očekujemo da zalaganja naše partije za taj evropski put budu prepoznata“, naveo je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je rekao da je na Izvršnom komitetu naglašeno da je potrebno potpuno poštovanje mehanizma koordinacije, i istakao da smatra da Republici Srpskoj treba da pripadne mesto glavnog pregovarača.

„Ministar je Bošnjak, zamenik je Hrvat. Zadovoljeni su svi u pregovaračkom procesu kada je reč o Federaciji. Mi ćemo to tražiti“, naveo je Dodik.

Rekao je da je SNSD oduvek bio za rešavanje 14 prioriteta u paketu. „Zakon o Ustavnom sudu je deo tih prioriteta i na rešavanju pitanja sastava Ustavnog suda insistiramo“, naglasio je Dodik.

Dodao je i da je Izvršni komitet analizirao ekonomsku i bezbednosnu situaciju u Srpskoj. „Politička situacija u Republici Srpskoj poprima elemente lokalnih izbora i veoma je jasno da koalicija koja je na vlasti ostaje čvrsto okupljena i čvrsto povezana“, ocenio je predsednik RS.

BONUS VIDEO: Dodik: Nosim orden Radovana Karadžića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar