Foto: EPA-EFE/ALEKSANDAR GOLIC

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da lider Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović "nema drugog posla nego da iznosi lažne tvrdnje i glumi patriotu".

Dodik je, reagujući na današnju izjavu Borenovića povodom glasanja o članstvu takozvanog Kosova u Savetu Evrope, naveo da još nije kasno da Borenović kao član delegacije Parlamenta BiH, obezbedi da BiH glasa protiv i da na taj način dokaže koliki je patriota.

„Ali on to, naravno, neće ni pokušati“, naveo je Dodik na Tviteru.

Komentarišući Borenovićevu tvrdnju da je hrvatski predsednik Zoran Milanović uz saglasnost predsednika Srpske delio odlikovanja u Derventi, Dodik je istakao da niko nije znao da će dodeliti odlikovanje brigadi Hrvatskog veća odbrane (HVO) koja je činila zločine nad Srbima, prenela je Srna.

„Nije sporan njegov dolazak, već ono što je uradio“, naglasio je Dodik.

On je podsetio da su i i drugi predsednici Hrvatske, Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović, posećivali Derventu i da se sa njima sastajao.

PROČITAJTE JOŠ:

„I ubuduće će predsednici Hrvatske moći da posećuju Republiku Srpsku, ali ne mogu svojim postupcima da vređaju srpske žrtve“, poručio je Dodik.

Jedna od najsramnih odluka je neglasanje BiH po pitanju početka procesa pridruživanja tzv. Kosova u Savet Evrope, ocenio je prethodno Borenović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

„Odluka u kojoj su učestvovale sve vladajuće partije na nivou BIH, uključujući i SNSD, zaista je neprimerena, skandalozna i suprotna interesu srpskog naroda i Srbije“, istakao je Borenović, preneo je portal BN.

Desilo se, kako je dodao Borenović, i priznanje predsednika Hrvatske, Zorana Milanovića, da je uz saglasnost ili reč Milorada Dodika delio sramna odlikovanja 103 HVO brigadi, što je, prema rečima Borenovića, “čin demaskiranja Dodikove politike“.

BONUS VIDEO: Vučić i Dodik svako o svojoj muci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar