Milorad Dodik Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC/

Zbog politike Evropske unije Balkan se "prazni", izjavio je danas u Budimpšti srpski član Predsedništva Milorad Dodik u obraćanju na 4. Demografskom samitu.

„Dolazim iz zemlje gde nije sve određeno, gde smo nasledili mnoge probleme iz građanskog rata. Tokom građanskog rata u BiH broj rođene dece je bio mnogo veći nego u doba mira. To je potpuno apsurdno“, naveo je Dodik.

Istakao je da je politika EU sebična prema Balkanu.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Moram reći da sebična evropska politika „prazni“ Balkan koji će se puniti migrantima koji dolaze iz zemalja sa različitim kulturama. Pitam vas da li će za nekoliko decenija Evropljani živeti u Evropi“, naveo je Dodik.

Istakao je da BiH verovatno još dugo neće postati članica EU.

„Zabrinut sam zbog toga što ne znam u kakvoj će zajednici živeti moja deca i unuci, da li će morati da odu“, rekao je Dodik.

On je upitao i zašto je problem to što, kako je kazao, „mi želi da imamo suverenu državu“ i istakao da nema države bez porodice niti porodice bez države.

„Mi svakako nećemo biti primljeni u EU, pa ja sada ne moram da vam se ulagujem. Evropa mora da promeni svoj pristup. Kako je moguće da je politički nekorektno govoriti da je majka žena, a otac muškarac. Ja to ne mogu da naučim, logika mi ne prihvata. Oni žele da nametnu svoje vrednosti, a ja bežim od toga“, naveo je Dodik.

BONUS VIDEO Hapšenje u Sarajevu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare