Rudi Đulijani Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Rudi Đulijani, bivši advokat Donalda Trampa, izjasnio se da nije kriv po optužnici u Džordžiji koja ga tereti za pokušaj promene izbornih rezulata 2020. u toj američkoj saveznoj državi, prema sudskim dokumentima, prenosi Rojters.

Đulijani, bivši federalni tužilac i gradonačelnik Njujorka, prošlog meseca je uz bivšeg predsednika SAD i još 17 osoba optužen da je pokušavao da promeni Trampov poraz od aktuelnog šefa države Džozefa Bajdena u Džordžiji.

Rudi Đulijani Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

On je optužen da je davao lažne izjave o izbornoj prevari zvaničnicima u nekoliko država, u okviru neuspelog pokušaja da ih ubedi da odobre alternativne elektore za formalnu potvrdu izbornih rezultata u Kongresu.

Đulijani i drugi Trampovi saradnici takođe su optuženi da su zakonodavcima u Džordžiji davali lažne izjave o izborima.

Pročitajte još...

Cilj je bio da se Tramp održi na vlasti uprkos izbornom porazu. U odvojenom slučaju, sudija u Vašingtonu presudio je u sredu da Đulijani može da odgovara zbog klevetanja izbornih službenika u Džordžiji, koji su bila meta zavere s ciljem nameštanja izbornih rezultata 2020. godine.

Đulijaniju će biti suđeno u Vašingtonu, po civilnoj tužbi, da bi se utvrdilo koliko novca će morati da plati za odštetu, prenosi Rojters.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar