Milo Djukanovic
Milo Đukanović Foto:EPA-EFE/TOMS KALNINS

Crna Gora je pouzdan sused, uvažena članica NATO, i lider u pregovaračkom procesu za članstvo u EU, kazao je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

POGLEDAJTE JOŠ:

On je večeras organizovao prijem povodom 13. jula Dana državnosti, prenose Vijesti. 

Pred zemljom su, kaže, novi izazovi, ali nema bojazni za njenu evropsku budućnost.

Kazao je da su pred Crnom Gorom „novi izazovi, ali nema bojazni za njenu evropsku budućnost“.

„Ovo je vreme novih iskušenja za Crnu Goru, koja se našla u sred veoma složenih unutrašnjih, regionalnih i globalnih procesa. Uprkos svim izazovima, siguran sam da nema bojazni za njenu evropsku budućnost. Naša zemlja je davno prošla raskrsnicu na kojoj je izabrala svoj evropski put, s kojeg nema skretanja ni povratka. Bez obzira što postoje i u Crnoj Gori, i izvan Crne Gore, oni koji bi to želeli“, rekao je Đukanović.

Predsednik države je rekao i da Crna Gora ove godine slavi Dan državnosti u znaku velikog jubileja – 80-togodišnjice Trinaestojulskog ustanka 1941. Prvog masovnog ustanka u porobljenoj Evropi.

„Događaj koji je potvrdio da veličinu jednog naroda ne određuje njegova brojnost, niti površina teritorije na kojoj živi. Koji je ulio nadu porobljenim narodima Evrope. O njemu su izvestili i London, i Njujork, i Moskva. Kao da ga je Njegoš nagovestio stihom: „Udar nađe iskru u kamenu“…“ rekao je Đukanović.

BONUS VIDEO Prirodne lepote Crne Gore koje oduzimaju dah

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar