Zatvor ilustracija Foto:N1

Penzionisani službenik ministarstva spoljnih poslova Radomir Sekulović pušten je iz tužilačkog pritvora na slobodu, nakon što mu je 30. septembra određen pritvor, objavili su mediji.

U četvrtak 29. septembra u akciji Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), koja je koordinisana sa crnogorskim međunarodnim partnerima, a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), pokrenuta je istraga protiv više osoba u Podgorici zbog sumnje da su sarađivali sa ruskom tajnom službom.

U akciji su tada, kako je zvanično saopšteno, dve osobe uhapšene zbog sumnje da su učinili krivična dela.

Mediji su objavili da je bivši dugogodišnji službenik ministarstva inostranih poslova Crne Gore Radomir Sekulović osumnjičen da je godinama radio za rusku obaveštajnu službu i da je bio šef grupe, koja je slala poverljive podatke Moskvi kao i još jedna osoba nastanjena u Podgorici, koja nije zaposlena u državnim institucijama već ima privatnu firmu.

U međuvrmenu je ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) uskratili su boravak i zabranili ulazak u Crnu Goru za 28 stranih državljana koji su radili za strane službe.

Zvanična Podgorica uskratila je 29. septembra boravak šestorici ruskih diplomata, angažovanih u ambasadi Rusije u Podgorici.

Moskva je taj čin okarakterisala kao neprijateljski i do daljeg zatvorila konzularno odeljenje u Podgorici.

***

BONUS VIDEO: Ratna propaganda u Moskvi

Komentari

Svi komentari (0)