Foto: Shutterstock

Crna mamba koja je ušla u učionicu tinejdžera u Zimbabveu ujela je 17-godišnjakinju koja je preminula 20 minuta kasnije.

Melodi Čiputura osetila je ugriz na butini i skrenula je pažnju učitelja, kada je zmija konačno primećena. Neki učenici su trčali, drugi su povukli Melodi u stranu dok je nekoliko učenika ubilo otrovnu zmiju.

Iako je hitno prebačena u bolnicu, na kraju je umrla od otrova crne mambe, koja se smatra jednom od najotrovnijih zmija na svetu.

Kristofer Murenga, direktor srednje škole Rušinga u kojoj je Melodi pohađala, prisetio se incidenta za Herald Zimbabve, rekavši: „Ona je odmah povikala, rekavši da ju je nešto ugrizlo“.

„Svi smo u šoku. Nemamo pojma odakle je ova zmija došla. Učionica je daleko od mogućih staništa zmija“, dodao je.

Melodi je sahranjena u blizini svoje kuće ostavljajući porodicu, zajednicu i drugove iz razreda u šoku jer niko nije siguran kako je zmija uopšte dospela u učionicu.

Smatra se, međutim, da je zmija ušla u učionicu kada su svi učenici bili zauzeti na terenu baveći se sportskim aktivnostima.

PROČITAJTE JOŠ:

Visoki zvaničnik za obrazovanje u pokrajini Temba Mangviro rekao je da oko škole nije bilo visoke trave u kojoj je zmija mogla biti.

„Ovaj incident nas je naterao da shvatimo da moramo da poboljšamo upravljanje rizicima od katastrofa, čemu se u školama ne poklanja dovoljno pažnje“, rekla je ona.

Melodin otac, gospodin Džozef Čipitura, rekao je: „Ovo je teško prihvatiti i bolno je. Ne razumem kako zmija može da uđe u učionicu i ugrize moju ćerku“.

Crna mamba je uobičajena širom južne Afrike, posebno u Zimbabveu.

BONUS VIDEO: Zmija u centru Kragujevca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar