Džo Bajden i Vladimir Putin Foto:EPA/MAXIM SHIPENKOV

Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov američki kolega Džo Bajden razgovarali su danas nešto više od sat vremena o situaciji oko Ukrajine. Bajden još jednom bio izričit da će SAD i njeni saveznici odlučno odgovoriti ukoliko se Rusija odluči na invaziju Ukrajine, i da će to Rusiju mnogo koštati.

U razgovoru koji je, kako su naveli američki mediji, trajao 62 minuta, Bajden je upozorio na ozbiljne posledice ukoliko Rusija izvrši invaziju.

U saopštenju Bele kuće se navodi da je Bajden bio izričit da će SAD i njeni saveznici odlučno odgovoriti ukoliko se Rusija odluči na invaziju, i da će to Rusiju mnogo koštati.

Predsednik SAD je povukao da svaki pokušaj ruske invazije na Ukrajinu će proizvesti tešku patnju za ljudski rod i umanjila položaj Rusije.

Bajden je, kako navode iz Bele kuće, jasno dao do znanja Putinu da, iako su SAD spremne da diplomatski sve reše, u saradnji sa svojim saveznicima, spremni su i na druga scenarija.

Juče su SAD objavile upozorenje da bi se napad Rusije na Ukrajinu mogao dogoditi unutar sledećih 10 dana, a zapadne vlade pozvale su svoje državljane da napuste Ukrajinu.

***

BONUS VIDEO: Vojni manevri ruske vojske u Ukrajini

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare