Foto: Art Konovalov / Shutterstock.com

Iako su se prvobitno pojavile informacije da je napadač koji je danas u ruskoj oblasti Uljanovsk ubio dvoje dece i jednu odraslu osobu, a potom je sebi oduzeo život 67-godišnji Aleksandar Doronjin, uviđaj je pokazao da je počinitelj zločina zapravo njegov 25-godišnji prijatelj Ruslan Ahtjamov.

Do zabune oko identiteta počinioca došlo je jer je puška Iž-27 kojom je Ahtjamov ubio decu, vaspitačicu, pa sebe pronađena pored njegovog tela. Njih dvojca su, inače, toga dana trebalo da zajedno idu u lov.

Pročitajte još:

Napadač, koji prema navodima medija, živi u ulici u kojoj se nalazi vrtić ušao je prvo u dvorište, a potom prošao kroz ulazna vrata i popeo se na drugi sprat gde je počeo da puca. Niko ga nije zaustavio, jer u vrtiću nema obezbeđenja.

Ahtjamov je povredio je dvoje zaposlenih, a jedna od njih je vaspitačica Elena Karpova, koju je zatekao na tremu.  Karpova je sa prelomima, koje je dobila kada je napadač odgurnuo, smeštena u lokalnoj bolnici. 

Ahtjamov je zatim ušao u vrtić upucao vaspitačicu Olgu Mitrofanovu, a potom i usmrtio petogodišnjeg dečaka i šestogodišnju devojčicu.

Na kraju je presudio sebi upucavši se u glavu.

Motiv ovog napada i dalje nije poznat.

BONUS VIDEO Pucnjava u njujorškom metrou

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare