pucnjava u americi

Napadač odgovoran za najgori pokolj u kanadskoj istoriji ubio je 22 osobe nakon što mu je partnerka pobegla kad ju je napao, otkrila je u petak kanadska policija.

Policija nije navela detalje o prirodi tog napada i kako je partnerka uspela da pobegne u šumu. Lokalni mediji pišu da je bila zavezana. Ona se trenutno oporavlja od svojih povreda i sarađuje s policijom.

„To je bio težak napad, ženska osoba je uspela da pobegne i to je možda bio okidač za dalje događaje“, rekao je šef policije kanadske pokrajine Nove Škotske Daren Kembel na konferenciji za medije, a prenosi portal Index.hr.

Dodao je kako se ne odbacuje ni pretpostavka da je napad planiran i ranije.
Pobegla i sakrila se u šumu

Napadačeva partnerka pobegla je u subotu uveče i sakrila se u šumi koja okružuje selo Portapik. Iz nje je izašla u nedelju ujutru i oko 6:30 sati pozvala je policiju.

Gabrijel Vortman (51) do tog trenutka je već usmrtio 13 ljudi u selu. Obučen kao policajac i vozeći se u lažnom policijskom vozilu, Vortan je u nedelju ujutru ubio još devetero ljudi.

Na konferenciji za medije u petak uveče policija je iznela prve detalje o tom napadu koji je trajao najmanje 13 sati. Snage bezbednosti usmrtile su Vortmana na benzinskoj pumpi udaljenoj oko 90 kilometara od Portapika, ali on je pre toga ubio jednog i povredio drugog pripadnika policije.

Pročitajte još:

U nedelju je nasumično ubio i ženu koja je izašla u jutarnju šetnju, a lažno policijsko vozilo je iskoristio kako bi zaustavio i upucao jednu osobu.  Stao je i u kući žene koju je poznavao, pa ju je ubio i ukrao vozilo.

Upravo je njegova partnerka otkrila policiji da je prerušen u policajca, da poseduje lažni automobil i nekoliko komada vatrenog oružja.

„Policajac sam gotovo 30 godina i ne mogu da zamislim groznije okolnosti nego kad tražiš nekoga ko liči na tebe“, rekao je Kembel pritom misleći na to da se napadač pretvarao da je policajac.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare