Bakingemska palata Foto:REUTERS/Henry Nicholls

Određena je kontrolisana eksplozija, a muškarac je uhapšen ispred Bakingemske palate nakon što je bacio čaure za sačmaricu na dvorište, saopštila je policija.

Kordon je postavljen nakon što je muškarac priveden u utorak oko 19 časova nakon što se približio kapiji palate.

Bakingemska palata Foto:REUTERS/Henry Nicholls

On je uhapšen zbog sumnje da je posedovao napadačko oružje, ali nema izveštaja o ispaljenim hicima ili ranjavanju policajaca ili građana.

Policija je saopštila da ne tretira ovo pitanje kao povezano sa terorizmom, te će se ovo tretirati kao incident povezan sa mentalnim poremećajima.

Hapšenje dolazi samo četiri dana pre proslave krunisanja kralja Čarlsa III – kojoj će prisustvovati svetski lideri i drugi članovi kraljevske porodice iz celog sveta.

Utvrđeno je da muškarac poseduje i sumnjivu torbu, te je iz predostrožnosti izvršena kontrolisana eksplozija nakon procene stručnjaka.

Kralj i kraljica nisu bili u Bakingemskoj palati u vreme hapšenja.

Načelnik policije Džozef Mekdonald rekao je: „Policajci su odmah radili na privođenju čoveka i on je uhapšen i odveden u policiju. Nema izveštaja o ispaljenom oružju, niti o povredama policajaca ili građana. Policajci ostaju na licu mesta, a dalja istraga je u toku“.

Bačeni patroni za sačmarice su pronađeni i pregledaće ih specijalisti.

Putevi su sada ponovo otvoreni i većina kordona je ukinuta, a Bakingemska palata je odbila da komentariše, piše BBC.

***

BONUS VIDEO: Povorka sa kovčegom Kraljice na ulicama Londona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar